JVN

 

Het is vaak best moeilijk voor christelijke jongeren om met andere jongeren over het geloof te praten. Ook valt het niet mee om voor je geloof uit te komen.  Daarom organiseren wij als JVN (Jong Volwassen Nehemia) 1 keer in de 2 weken een JVN avond. Deze avond is voor jongeren vanaf 18 jaar als je bijna 18 bent ben je ook van harte uitgenodigd. De avond is voor jongeren, maar wordt ook door jongeren georganiseerd. We hebben verschillende avonden namelijk:

 

Inleidingavond (inloop 19:15 aanvang 19:30)

Op deze avond beginnen we natuurlijk met koffie/thee. Om half acht beginnen we vaak met een aantal liederen te zingen, waarna een spreker het onderwerp van de avond inleidt om iedereen te prikkelen en Gods woord te leren. Om de avond niet tot een heel saaie avond te maken houden we de inleiding niet te lang. De bedoeling is dat we vervolgens in kleinere groepjes met elkaar bespreken wat we van de inleiding vinden. Iedereen mag zijn of haar mening geven en hierdoor kunnen we met elkaar leren wat er in de bijbel staat. Soms gaan we nog terug voor een vervolg van de inleiding met tussendoor natuurlijk koffie/thee. Door de open houding en enthousiaste jongeren en het belangrijkste, Gods hulp en leiding, kunnen we met elkaar een super leuke/leerzame avond hebben.

 

Activiteit

Na 2 inleidingen avonden hebben we weer een activiteit. We willen graag met z’n allen een open groep zijn en we doen ons best om niemand buiten te sluiten. Iedereen is een kind van God en door middel van deze activiteiten willen we naar elkaar toe groeien en samen een leuke tijd met elkaar hebben. Ook als je misschien nog niet zoveel met het geloof hebt, is dit een ideale manier om eens een kijkje te nemen. De activiteiten worden georganiseerd door de activiteitencommissie, deze enthousiaste jongeren organiseren activiteiten zoals: kerstgala, barbecues, filmavond een dropping en nog veel meer.

   Startweekend

Elk jaar aan het begin van een nieuw seizoen wordt er een startweekend georganiseerd. Samen een weekend weg. In dit weekend leer je elkaar op een betere en andere manier kennen. Naast vele leuke activiteiten in dit weekend is er tijd om meer te leren over God en het leven met Hem door Bijbelstudie en gesprekken. We zien ook dat God in deze weekenden werkt. Samen groeien we naar elkaar maar ook steeds meer naar God. In 2012 zal het startweekend 14 t/m 16 september gehouden worden. Iedereen is hier natuurlijk van harte voor uitgenodigd, en als je misschien zit te twijfelen probeer het eens een keer je hebt niets te verliezen. En wij als JVN doen ons uiterste best om je thuis te laten voelen. We vragen vaak een  kleine bijdrage voor het weekend maar dat is voor dit jaar nog niet bekend.  Opgeven kan alvast door de mailen of te bellen. De gegevens staan onderaan de pagina.

 

Kern van ons geloof

Als JVN geloven wij dat God de hemel en aarde gemaakt heeft. Wij mensen hebben een eigen keus of we dit willen geloven of niet. Omdat wij vaak nog zoveel verkeerde dingen doen hebben wij het eigenlijk niet meer verdiend om Gods kinderen te zijn. God heeft ons echter zo lief dat Hij zijn eigen zoon Jezus Christus naar de wereld heeft gestuurd om voor ons te sterven aan het kruis. Na drie dagen is Jezus weer opgestaan en door dit offer mogen wij als we Jezus aannemen als verlosser weer tot God naderen en hoeven wij niet meer verloren te gaan maar kunnen wij eeuwig leven. We willen steeds meer van God leren en Hem volgen ook in onze moeilijke tijden.